Mijn vriendin was een lange periode ziek doordat een bacterie niet uit haar lichaam weg wilde. In die tijd was ze vaak thuis en kon ze soms niet voor haar man en kinderen koken, doordat ze ziek op bed lag door vermoeidheid of misselijkheid.

Met een andere vriendin wilde ik haar verrassen. We gingen boodschappen doen en kwamen bij haar aan de deur. "We gaan voor je koken vandaag" zeiden we. Ze was zo verrast! We hebben heerlijke pasta gemaakt, met verse ingredienten. Daarna zijn we met z'n drieen op de bank gaan zitten en hebben we heerlijk met elkaar gekletst.
Later hoorden we dat het eten helemaal op was gegaan, en dat iedereen het erg waardeerde dat we dit voor onze vriendin hebben gedaan.

Toen ik zelf ziek was werd ik verrast door de vriendinnen die voor me wilden koken. Nu ben ik een heel onafhankelijke type die liever alles zelf wil doen. Maar ook dit gebaar kon ik heel erg waarderen. Het voelt zo goed om iemand anders te helpen maar het voelt nog beter als iemand anders voor je klaar staat! Ik zeg maar zo, "Wie goed doet goed onmoet"!