Ik heb vrienden die hun gewicht in goud waard zijn. Je hoeft ze niet om hulp te vragen, ze komen daar zelf mee. Ik kan diverse voorbeelden geven, van kleine hulpverleningen tot hulp bij levensbedreigende situaties.

Ik heb twee kinderen met ADHD en op een dag was het mij teveel geworden en sprong uit mijn vel. Mijn vriend Jan merkte dat en is onmiddelijk met een oplossing gekomen. Hij en zijn vrouw Christien hebben één van onze kinderen bij hun in huis genomen zodat ik mijn aandacht maar op één drukte maker kon vestigen. Ook heeft hij mij meegenomen om tot rust te komen en orde op zaken te stellen. Ook heeft hij mij naar een arts gebracht en die heeft mij gezegd dat ik heel zuinig moest zijn op deze vrienden omdat ze het juist hadden aangepakt.

Een gezamelijke vriend van ons (Franck) had huwelijks problemen en was psychisch behoorlijk in de war. Ook deze man hebben ze ondanks zijn suicidale gedrag in huis genomen en liefdvol verzorgd. Het was zo ernstig dat ze s'morgens eerst moed moesten verzamelen om dat bang waren dat hij er s'nachts een einde aan zijn leven had gemaakt. Om het uur gingen ze s'nachts kijkken. Franck is er naar lange tijd weer bovenop gekomen, maar hij heeft ze nu nog steeds niet bedankt.

Een werknemer van Jan en Christien heeft grote problemen met zijn vrouw en ligt in scheiding. Ook hij wordt door Jan en Christien liefdvol opgevangen en met raad en daad bijgestaan. Financieel zit hij aan de grond, maar komt niets te kortomdat deze mensen hem in alle opzichten helpen.

Een hele goede vriend van ons (peter) heeft een zeer ernstige aandoening (iets met zijn aderen) hij ligt al meer dan 13 weken in het ziekenhuis (IC), zijn vrouw, vader en moeder en familie worden weer opgevangen door Jan en Christien. Ze gaan ook om de beurt regelmatig naar het ziekenhuis (toch ruim een uur rijden) en bezoeken Peter. Ook gaan ze elke week mee naar familie gesprek in het ziekenhuis

Zo heb ik nog meer voorbeelden, maar ze doen ook veel vrijwilligers werk in ons dorp, helpen mensen met verbouwingen, klussen, verhuizingen, en je mag altijd alles van ze lenen (als je het maar weer terug breng)

Deze mensen zijn hun gewicht echt in goud waard!