Een diner voor mensen met een verstandelijke beperking, ja dat was een opdracht die wij ons zelf hebben gegeven!
Best moeilijk maar samen gingen wij daarvoor. Het was zaterdagmiddag 5 juni j.l . dat de eerste mensen binnen kwamen, in het geheel 6 personen. De sfeer was gezellig, na de kennismaking van koffie met iets lekkers en veel praatjes over wat zullen wij te eten krijgen.
Een van de mensen bood spontaan aan mee te helpen met koken, en zowaar een perfecte keuze. Petra had er zin in, compleet met een koksmuts en een geweldige schort ging zij aan de slag. De overige gasten hadden zich inmiddels voorzien van een drankje.
Het voorgerecht; gevulde tomaat - daarna een lekker groentesoepje - sperziebonen - Vlaamse friet - en sparerips á la bruintje beer - lekker gaasje wijn en/of bier erbij en daarna een lekker ijs van het huis.
Mensen kinderen wat hebben deze mensen genoten, en toen klokslag half elf vervoer op maat voor de deur stond gingen onze gasten huiswaarts na de gastvrouw en heer bedankt te hebben. En dat noemen zij dan een Vriendenkring, dames en heren die mensen met een Verstandelijke Beperking thuis ontvangen in een ontspannen sfeer, dat een vertrouwd adres is voor die mensen, waar zij hun of haar verhaal kwijt kunnen. Vrienden voor het leven, en wij doen dat al meer dan 18 jaar. Zonder subsidie van gemeente of overheid.
Thomas en Gemma