Ongeveer 4,5 jaar geleden zijn wij in een straat komen wonen waar geleidelijk alles anders werd. Je bent in het begin alleen maar met je huis bezig, verbouwen enz totdat je klaar bent om de buurt te gaan ontdekken. Je leert wat mensen kennen en kwam er tersprake dat er behoefte was aan meer sociale contacten. Het is op zich al een veiliger gevoel als je weet wie er in je straat woont.

We gingen langs de deuren of er animo was voor om een buurtfeest te gaan organiseren en inderdaad...daar was zelfs heel veel animo voor! Het 1e buurtfeest werd een BBQ. Veel mensen kenden elkaar nog niet echt dus een beetje onwennig was het wel. Daarna hebben we een rommelmarkt georganiseerd. In het kader "Voor bewoners, door bewoners" Ook dit was een succes en mensen kwamen wat losser. Leuk een babbeltje op straat en i.p.v. De familie van nr. 11 (iedereen werd toen nog aan zijn/haar huisnummer gekoppeld genummerd) zijn nu Rob en Barbara.
Toen kwam er een hele leuke actie op ons pad! Het nationale klimaatstraatfeest. Een actie waarin buren gezamelijk zoveel mogelijk energie proberen te besparen waarin punten te behalen zijn. We hebben iedereen in de straat gevraagd zich aan te melden en dat gebeurde. Omdat we maar een heel klein straatje zijn moesten we alles op alles zetten om hoog te eindigen. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost en hebben heel veel lol gehad met de straat.

Een klimaatbewust diner organiseren...gewoon bij iemand uit de straat, waar we dan met zijn allen gingen eten. We hebben fleecedekens deur aan deur uitgereikt zodat de thermostaat een graadje lager kon. We hebben een rondleiding georganiseerd over het windmolenpark en natuurlijk ook aan warme truiendag meegedaan. Er stonden maar liefst 40 mensen in een warme trui bij ons op de stoep om ons te helpen om meer punten te halen! We hebben met een aantal mensen uit de straat een klimaatlied in gezongen in een echte opnamestudio! Ook hebben we een energieteam: Bjorn en Jeroen. Mensen kunnen bij hen terecht met vragen over isoleren, ventileren en hoe je energie kunt besparen. Heel de straat is lid geworden van een windmolenvereniging! In totaal : Zo schreef het jury rapport: We hebben 97 burenactie gedaan! Met elkaar, samen!! Door onze samenwerking hebben wij het met ons kleine straatje (10 huizen) voor elkaar gekregen om het klimaatstraatfeest te winnen! En daar zijn wij hartstikke trots op!

Als beloning hebben we een spetterend superstraatfeest gehad met als special guest Jim! Dit jaar staat er weer een rommelmarkt op de planning en er komt wederom een buurtfeest! Het is fijn als je de mensen een beetje leert kennen. Heb je een kopje suiker nodig dan kan je aan de deur, of als je ziet dat de auto van de buren al te lang op dezelfde plaats staat ga even kijken of alles goed gaat. Neem voor de overburen een boodschapje mee als je toch naar de winkel moet. Het zijn de kleine dingen die het doen....