Het was een koude najaarsdag. Ik was toevallig in Den Haag en zou naar mijn moeder gaan. In plaats daarvan besloot ik boodschappen te gaan doen op een plek waar ik zelden kom.

Toen ik daar bijna was gearriveerd zag ik hoe een man en een vrouw een auto naar de kant duwden. Het was spitsuur en het was een zeer druk verkeerspunt. Ik besloot te stoppen om te vragen of ze hulp nodig hadden.
Toen bleek dat de auto van de vrouw was. Zij had deze net gekocht maar de auto bleek afgeleverd met een lege tank., Het bleek haar eerste auto te zijn en de vrouw was helemaal overstuur. Ondertussen was de man ook weggegaan. Ik voelde dat ik gestuurd was om haar te helpen. Nadat ik haar gerust had gesteld heb ik de wegenwacht ingeschakeld en ben bij haar gebleven tot alle problemen waren opgelost, aangezien ook de accu van de auto leeg was.

Alles bij elkaar duurde het meer dan 1,5 uur , waardoor ik veel te laat op mijn volgende afspraak kwam. De dankbaarheid van de vrouw was zo groot, dat het mij ook niets kon schelen. Ik was alleen maar heel erg blij dat ik op het juiste moment op de juiste plek was.