Ik reed op een avond terug van Delfgauw naar Rotterdam nadat ik mijn broer had bezocht die net in Delfgauw was gaan wonen en ter gelegenheid van een verjaardag of zo.
Ik reed op de parallelweg richting Rotterdam waar ik toen woonde. Ongeveer halverwege zag ik een vrouw langs de weg lopen of eigenlijk strompelen ik herkende haar als een van de vrouwen van de weg, het was Karin en van de vrouwen waar ik regelmatig contact mee had vanwege mijn werk op de weg.
Uiteraard stopte ik en vroeg haar in te stappen, blij verrast stapte ze in mijn karretje ,ze was in slechte toestand , haar gezicht en armen alsook haar benen waren ernstig geschaafd tot op de grens van bloeden aan toe.

Ik vroeg wat ze daar deed en hoe ze aan haar verwondingen was gekomen, een klant had haar meegenomen van de weg naar een bossage in de buurt van Delft om zaken af te handelen so to speak en nadat de klant zijn diensten had ontvangen zou hij haar terug brengen naar de weg. Echter op de terugweg heeft hij haar uit een rijdende auto geduwd of geglooid vandaar de verwondingen.
Ik ben naar het St. Franciscus ziekenhuis gereden en dit maal zonder veel moeite haar door een aanwezige verpleegkundige haar wonden laten verzorgen en een tetanus injectie gevraagd te geven.

Ik heb haar terug gebracht naar de weg maar zag wel in dat werken voor haar de komende dagen niet mogelijk zou zijn, en voor voor haar in de opvolgende dagen van wat eten voorzien.

Een van de bizarre gebeurtenissen van de weg een vreselijke wereld maar in liefdevolle herinnering

Don Q de la Mancha

Mei 2010