In mijn kanarie gele, nou ja eigelijk was het okergeel, auto reed ik tig- jaar geleden in de zomer rond een uur of 6 in de ochtend naar huis toe. Ik kwam net terug van een vlucht uit den verre.. In die tijd hadden we aan boord nog een aparte keuken voor de hoogste klasse en dat was mijn werkgebied. Ik was pantrystewardess.
Qua uitrusting heb je dan een extra tasje bij je - "je kitje", waar na verloop van tijd van alles in zat. Sommigen hadden zelfs afwasmiddel bij zich, ik niet maar ik had wel een rolletje plakband er in zitten met nog wat curieuze gereedschappen die wel eens nuttig waren.
Kort voor mijn terugkomst had mijn otootje zijn beurt gehad en ik was er op gewezen dat de draden naar de dynamo praktisch los geraakt waren... oh...oke, dank je wel hoor zei deze A-technische Stewardess.
Die zomerochtend nam ik de afslag en zag bovenaan een man met heel veel moeite zijn zware Mercedes voortduwen.Ik stopte en dacht, ff meehelpen en ja hoor we kregen hem aan de kant. In die tijd bestonden er nog geen mobiele telefoons maar ik vroeg hem of ik thuis voor hem de ANWB maar moest bellen. Hij had inmiddels de moterkap open gemaakt en tuurde rond en vertelde afcheckend, dit kan het niet zijn, dat ook niet, accu is nieuw, bla bla bla. Ik weet echt niet wat er mis is. Tja zei ik beleefd, ik kan u ook niet helpen maar de anwb misschien wel.. en op dat moment viel mijn oog op de "dynamo" want die herkende ik! En ja hoor wat zag ik....?
Een momentje, een goeie stewardess heeft altijd plakband in haar kitje grapte ik.
Zowaar lukte het de draadjes "te plakken". Mijn mini voor de Mercedes gezet, startkabels had ik ook bij me en jahoor... zijn auto ronkte gelijk.

En daar stond de man.... mijn zin steeds maar herhalend... een goeie stewardess heeft plakband in haar kitje.... hij was te verbrouwereerd gewoon.
Ik zei nog, nou dag dan maar, wel thuis he?
ja , uh plakband in je kitje???

Waarschijnlijk kan de man nog steeds zijn verhaal niet kwijt maar een beetje trots was ik wel toen ik dit mijn grote broers thuis kon vertellen. Maar ook die geloofden mij niet, misschien nu iemand wel dat ik ooit een Mercedes heb gerepareerd?