Compliment aan een onbekend persoon.

Er was een aanrijding in Leek waar ik toevallig langs liep. Er was een jongeman die uit zijn auto een veiligheidsvest haalde en gelijk de leiding nam. Er zat een chauffeur in een auto met nekklachten en hij sprak deze man doordringend aan stil te blijven zitten.

Ondertussen regelde hij het verkeer op een dusdanige wijze waar je gewoon respect voor hem moest hebben. Hij sprak mensen met luide stem toe als ze hem wilden negeren, en het gezag wat hij uitstraalde maakte dat iedereen zich aan zijn verkeersleiding hield.
Hij zorgde dat iemand de politie verwittigde en toen na enige tijd de politie arriveerde ging hij weg want hij moest zijn kinderen van school halen, niemand bedankte hem voor zijn inzet. Daarna ben ik naar hem toegegaan en gaf hem een compliment voor zijn wijze van optreden en dat de wijze waarop hij gezag uitstraalde in dit soort situaties super was. Nog even vlug deelde hij mede dat hij geen verkeersregelaar was maar werkte bij een beveiligingsbedrijf en ging er snel vandoor om zijn kinderen van school te halen, en ik dacht wat een geluk dat wij zulke mensen in ons midden hebben, klasse !!