Zo"n vijf jaar geleden ben ik begonnen voor mijn overburen al de mogelijke karweitjes te doen die anders een dochter of een ander familie lid zou doen
Het begon met boodschappen doen, toen nadat een van de dames geen auto meer had ook de dokter en ziekenhuis bezoeken en of fam. bezoeken.

Ook ben ik in die tijd voor een verzorgings huis diverse activiteiten gaan begeleiden bijvoorbeeld heb ik met een stagaire een koersclub opgericht die nu nog volop draait. 
Een maal per week met gemiddeld 14 personen zowel als mensen uit het huis dan uit de wijk dit doe ik graag. Ook als er een koortje of iets dergelijks komt ga ik ook helpen de ene keer koffie schenken de andere keer helpen met licht dementerende mensen begleiden die hebben toch in zekere zin toezicht nodig .
Maar daar bleef het niet bij doordat mijn buurtjes toen nog met tweeén in een beschermd appartement ging wonen heb ik in het huis waar hun wonen ook nog div. activiteiten begleidt en doe dat nu nog bijvoorbeld knutselen dat moeten de mensen mij wel leren maar dat werkt dan ook van twee kanten .

Doordat een van de dames inmiddels gestorven is wordt de mantelzorg wel wat meer omdat de andere dame erg eenzaam is. Neemt meer tijd in beslag.

Maar ik doe het nog steeds met heel veel plezier en doordat ik niet meer aan werkt kom door mijn leeftijd 56 jaar en mijn gezondheid (maar daar praat ik maar niet over) geeft het invulling in mijn leven .
En telkens als ik iemand blij zie zijn dat we weer iets doen of iets gedaan hebben net als nu met de WK voetbal dan is mijn dag weer helemaal goed.

En deze zomer komt er weer iets leuks op mijn pad het wk zwemmen voor gehandicapten wat ik ook op een paar bepaalde posten ga begleiden heerlijk lijkt me dat telkens weer een uitdaging vindt ik dat en het zwembad in Eindhoven doet ook heel veel voor hun vrijwilligers, en de zwembond izijn de vrijw. ook heel dankbaar en ik denk de zwemmers ook.

En ja al 4 jaar van de derde week in November tot en met 4 december het kasteel van Sinterklaas in Helmond daar laat ik alles voor schieten dat is zo geweldig dat kan ik niemand uitleggen al die kinderen en ouderen in het kasteel weer in vervoering van een sprookje eigenlijk van een mooi aangekleed kasteel en de leuke Pieten dat is helemaal geweldig .
Het is elk jaaar weer heel vermoeiend maar je krijgt er zo 'n adrelaline van en zo'n energie dat is weer geweldig afgelopen jaar was het voor mij niet zo leuk omdat een mevr. waar ik dan mantelzorg voor doe gestorven is maar dit jaar ben ik we weer bij volop
ik kijk er nu al naar uit

Zoals jullie zien overal is wel vrijwilligers werk te vinden als je maar wilt en je hart ervoor open stelt en alle goede ervaring van mij komt doordat wij zo gerespecteerd en gewardeerd worden door de mensen waar je het voor doet en dat is alles waard.