Sinds enkele jaren help ik vrijwillig vele jongeren van de Clubvan100 (RVU programma) met zijn haar ontwikkeling/studie in mijn vrije tijd.

Inhoudelijk help ik jongeren: van het schrijven van een officiële sollicitatiebrief/zakelijke brief tot het leren maken van een stageverslag, tot het ontdekken van talenten, van het leren kiezen – maken, van plannen–prioriteiten stellen, tot het maken van een persoonlijke doelen (en het realiseren daarvan) van een goede zelfpresentatie, tot het geven en ontvangen van kritiek, van het communiceren met mede studenten en collega’s, tot samenwerken, van nee leren zeggen, tot solliciteren, van het contact leggen met de medemens, tot het komen van ideeën en noem maar op).

Het is erg leuk dat ik jongeren kan helpen om zijn/haar persoonlijke ontwikkeling te verbeteren. Als ik mij ergens voor inzet dan zet ik mij voor de 100 procent in, of het nu om betaald of vrijwilligerswerk gaat. Graag zet ik mijn kennis, kunde, talenten en ervaring in om de jongeren te helpen.