Dit verhaal is alweer van een poosje geleden. Ik wil niet vertellen hoe goed ik mezelf vind maar vind het mooi om hier mijn verhaal neer te zetten omdat het voor mij veel waarde heeft, nog steeds....

Een goede vriend kreeg het slechte bericht te horen dat hij kanker had. Langzaamaan verspreidde het door heel zijn lichaam. Zijn grote wens was om een beroemde motorrijder te ontmoeten. Met een groep vrienden hebben we dit geprobeerd te regelen. Toen hij het hoorde wilde hij niet dat we het zouden doen via een programma omdat hij niet in de schijnwerpers wilde staan. Zelf geregeld heeft hij zijn ster ontmoet en kreeg hij allerlei attributen met het merk van zijn idool. Een shirt, pet en een mooie foto. In tijden hadden we hem niet meer zo zien stralen. Het was een klein gebaar voor een groot probleem, het probleem dat hij stervende was en ook niet lang meer bij ons is gebleven. Dat moment blijft me zeker bij!

Ook heb ik een jongen in de klas gehad die jaren in spanning verkeerde of ze mochten blijven of alsnog terug moesten naar hun eigen land. 15jaar woonde ze al in NL, tot ze op een dag te horen kregen dat ze weg moesten. Wij hebben met handtekeningen verzamelen geprobeerd dat de jongen zijn diploma nog mocht halen maar dit lieten zij niet toe. Toen hebben we een grote markt georganiseerd met allerlei dingen in de verkoop. Van broodje knakworst, tot ijs, tot snoepjes. Al het geld wat we hadden ingezameld toen hij al weg was hebben we samen met een klassenfoto naar hem gestuurd, zodat hij het geld daar zou kunnen gebruiken voor een nieuwe studie. Je kunt mensen soms niet uit hun problemen halen maar vaak kun je het ze wel iets gemakkelijker maken! Doe hier je best voor en je zult zien dat je het leven mooier gaat vinden!