Ik ben een alleenstaande moeder met twee kinderen van gemengd komaf nederlands en surinaams. Mijn kinderen wilden graag ook afrikaans gevlochten haar alleen was ik zelf daar niet handig in
Ik kwam over de vloer bij een afrikaanse moeder met drie kinderen, Aminata meisje van 8 Kadiatoe een meisje van 6 en de peuter Nene een meisje van 1 jaar.
De moeder Nabintu was een heuse kunstenaarres met haren vlechten en was zo lief om af en toe ook mijn kinderen te voor zien van een heus afrikaans kunst/vlechtwerk.

Ik zelf had 100 euro gehad van een vriendin voor de feestdagen en besloot de helft aan dit Afrikaans gezin tegeven dmv de zak van Sinterklaas. Ik ging voor een ieder cadeautjes kopen zo'n drie per persoon. Ik en de kinderen pakten de we pakten de cadeautjes mooi in met een rijm in de zak van Sinterklaas.

Op de avond van 5 december belde wij aan en verlelde dat Sinterklaas bij ons was geweest dat wij deze zak naar hun mochten brengen en veel plezier er mee. De gezichten van de moeder en de kinderen. onvergetelijk Sinterklaas bestaat dus wel ook voor Akfrikaanse kinderen

Dat was toch wel een heel mooi Sinterklaas cadeautje voor mij, de blije gezichtjes en mijn kinderen iets geleerd dat delen ook vreugde kan geven.