Eén steunpunt dat zich in 2006 vrijwillig inzette voor mensen die een naaste helpen in Hoogeveen, blijkt het begin te zijn geweest van een uniek en eerste netwerk van niet voor mezelf alleen.

Inmiddels is dit netwerk beschikbaar voor iets meer dan 800.000 mantelzorgers en vrijwilligers in de (thuis)zorg in diverse regio’s. Een bijna landelijk netwerk van en voor mensen die samen betekenis geven aan de inhoud van de waardevolle verbinding dichtbij en de onbaatzuchtige zorg voor een naaste.

Daarnaast hebben ook andere initiatieven zich aangesloten van mensen die actief iets voor een ander doen. Zo is er in 2014 een initiatief van de stichting Geluk gestart die gelukswandelingen organiseren met bewoners van verpleegtehuizen in Rotterdam. Daarnaast hebben ook een aantal stichtingen Vrienden van.. verpleeghuizen zich aangesloten.
Kortom, een openbaar netwerk om kennis van te nemen of zonder drempels gewoon aan mee te doen. Ga gerust een paar deelnemers hieronder bezoeken en ben je geïnteresseerd om zelf mee te doen? Klik dan hier>>


Friesland
Franekeradeel
Gaasterlân-Sleat
Opsterland
Sudwest Fryslân
Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen
Brussen Noord-Nederland
Friese portal mantelzorg
Stichting Nij Begjin

Groningen
Westerkwartier

Drenthe
Aa en Hunze
Hoogeveen
Meppel
Noordenveld
Schoonebeek e.o.
Tynaarlo
Westerveld
Drents Platform Mantelzorg
Stichting Vrienden van De Driemaster
Stichting Vrienden van De Wijde Blik
Danstheater Ruscha Kloosterman
All About Dance Evelien Koning

Overijssel
Oranjevereniging Oud-Leusen

Zuid-Holland
Gelukswandelingen
Het zal werken

Noord-Brabant
Bernheze
Midden-Brabant
Oss

Limburg
Peel en Maas

Landelijk initiatief
Mantelzorger ben je niet alleen