Je zorgt voor een ander. Maar denk je ook genoeg aan jezelf? Vaak rol je vanzelf in de zorgfunctie. Soms ben je er 24 uur per dag mee bezig, en soms duurt de zorg jaren.

Een veel voorkomende valkuil is dat je als mantelzorger overbelast raakt. Neem daarom tijdig maatregelen om dit te voorkomen. De belangrijkste tip: zorg ook goed voor jezelf! Want het is belangrijk dat jij de regie behoudt. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Univé helpt je daarbij met praktische tips en adviezen, informatie en ondersteuning zodat je jouw eigen keuzes kunt blijven maken. Maar Univé helpt je ook met een speciaal programma.

Do Something Different – Zorg voor jezelf

De zorg voor een ander brengt vaak stress, verwachtingen en verplichtingen met zich mee. Het is niet altijd gemakkelijk om hierin overeind te blijven. Onderzoek heeft aangetoond dat hoe meer manieren je hebt om hier mee om te gaan, hoe beter dit lukt. Het programma Do Something Different laat je nieuwe dingen ervaren, je normale gedragspatroon te doorbreken en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Je wordt relaxter, krijgt meer grip op je leven en ontdekt nieuwe mogelijkheden. Stapje voor stapje. Gewoon door te ‘doen’!

Wil je het vanaf nu ook anders doen? Schrijf je dan nu in! Wij stellen je dan een aantal vragen, zodat we het programma kunnen aanpassen aan jouw situatie. Daarna ontvang je jouw Do’s per sms of e-mail. Do’s zijn kleine, leuke, makkelijke opdrachten die je helpen net dat beetje anders te zijn en te doen in het dagelijks leven.  Je ervaart hoe het is om ook eens voor jezelf te zorgen. Het is anders. Het is eenvoudig. Het is leuk!

Ga naar https://dsd.me/unive-zorggoedvooruzelf en schrijf je nu in!